Pages

MaSYgHuL (SuKa DuKa) HaTiKu.........

HiDuPku........PeRjaLaNaNku.........DeStinAsiku......

Muqaddimah

بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيم (Bismi Llâhi r-rahmâni r-rahîm)

"Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani"

My Life......Hidupku
My Journey......Perjalananku
My Destinations..........Destinasiku

Sedihku sakitku ku terima,Ku rela ku pasrah jalanku,Ini suratan aku dicuba,Demi rahmat-Mu ku memohon

Kenapa susah untuk memaafkan dan kenapa susah lagi untuk melupakannya....

Thursday, June 20, 2013

BaBy SHieNa..........

              Pagi nie bangun pi kerja seperti biasa la..selepas bangun dalam kui 5 pagi, aku mesti baring jap kat kusyen rumah dalam 30 minit pas tu baru pi mandi dan solat. tetiba tido kat aku terdengar tangisan anak kucing...ahh.....mana mai lak nie.....anak Shiena....Shiena dah beranak...adoi...tak sangka betoi la...rasanya baru je dia hamil....alamak....sebenarnya dia dh lama hamil la...adoi...perut kecik so tak perasan la...rasa dia hamil pun baru ja dalam 2 minggu nie coz dia kuat makan dan perut nmpak buncit sikit dan bila pegang badan dia terasa puting susu dia jadi besar....apa lagi terkejut giler so aku terus gerak akak aku untuk sama2 saksikan kelahiran baby Shiena...teruja dan takut...duk terfikir nak pi kerja ka tak...bila tengok ok ja Shiena pandai makan uri dan putuskan uri tu dari baby so aku pun lega dan terus mandi dan gi kerja macam biasa...
                 Nie dia rupa Shiena yang gelap dan babynya....sekor ja pun...pasrah ja la...so tak dapat la nak bagi dan jual kat orang...sekor ja...so terpaksa ambik bela wat spare kat rumah...hhehee......

                  Nie dia baby Shiena.....seekor ja rezeki untuk pertama kali selama 3 tahun lebih penantian...Semoga sihat la dan dapat kucing gebu........

Monday, June 3, 2013

GriLL RuMaH.....

 
               Lepas settle dapat kunci apa lagi step pertama sekali masuk api dan air la dulu...cagaran pendaftaran air kena RM100.00 sahaja dan elektrik lak mahai sikit RM120.00 kat area penang nie tapi kat tempat lain tak tau la pulak harga berapa...untuk air boleh wat kat mana ja pejabat dia tak kira daerah mana pun tapi elektrik lain lak kena wat kat daerah mana rumah kita tu... bila dah setle elektrik dan air aku pun wat grill supaya tak dak la pencuri leh masuk curi kabel letrik or apa-apa dalam rumah aku tu walaupun setakat nie belum bubuh apa-apa lagi..
 
 
                 Grill hadapan rumah....aku nampak macam cantik la jugak grill warna maroon nie...orang pun tengok mesti dapat target nie rumah pompuan kan..haahaa...bedai ja la yang penting aku suka......kat bawah nie lak grill belakang rumah...terkini punya grill kat dapur macam nie la rupanya..tak dak dah pintu k....yang ada besi ja pun..hehee...tapi grill pintu nie leh buka tutup kat tengah dia tu....

             
                Sedihnya......adoi..meter dan paip air kat luar rumah dah dikebas orang da...adoi...sedih..tak dak air dah kat rumah baru ku....bila ntah nak pi wat aduan bukan apa takut kena curi lagi ye la bukan nak duduk lagi rumah tu...mmm...aku nak proses seterusnya untuk masukkan kipas dan lampu pun takut dah rasanya takut orang masuk lagi..adoi..susah jugak bila beli rumah kita tak nak duduk lagi wat sementara waktu..macam-macam nak kena fikir ek..klu boleh nak grill seluruh rumah depan belakang bagi pencuri tak leh masuk..hehe..boleh macam tu...selepas nie proses wat langsir pulak...duit lagi....

Monday, May 6, 2013

PiLiHaNRaYa....

            

                 05.05.2013...Selesai sudah mengundi dengan jari sudah dicalit dakwat kekal walaupun selepas di cuci kuar jugak...terpaksa la SPR cari ramuan lain untuk mengekalkan dakwat kekal tersebut...hehee....lega dah bila semuanya selesai....meriah tul kat kawasan rumah aku kawasan panas la katakan..jom layan gambar sekitar pilihanraya tersebut wat kenangan untuk 5 tahun yang akan datang pulak...
 
 
 

Monday, February 25, 2013

aYaM PeNyeT.....

               Alhamdulilah.....rezeki minggu lepas....akak offer nak belanja makan ayam penyet.. dah lama dengar tapi lum ada rezeki nak makan...bila akak dah offer aku pa lagi on ja la......pertama kali pi makan ayam penyet tu pun kat Jusco Perda, Bukit Mertajam...sebelum pi sempat ushar blog  dan internet...

           Akak order ayam penyet tu yg menu utamanya..pece lele iaitu ikan keli goreng...dan air.....ok..boleh tahan jugaknya rasanya....sambalnya lain dari biasa dan kriuk kiuk dia tu yg best.....ala...yg ada kat atas ayam ngan ikan keli tu la...rangup....hehee.....

Antara menu yang ada kat ayam Penyet......

-
              hahahaa...nie dia harga semua yang kami makan.....3 orang makan....untuk yang tingin nak rasa boleh ar try.... masuk ja pintu jusco tu sebelah kanan jumpa ar ayam penyet nie..mudah....

Thursday, February 7, 2013

RuMaH bArU Ku....


                       Alhamdulilah...penantian setahun dari sign sales and purchase agreement ari nie aku dapat tau rumah dah dapat oc..so leh dah gi ambik kunci kat pemaju..pa lagi terpaksa balik kerja awai dengan kebenaran untuk gi ambik kunci..sonoknya..Alhamdulilah......hujung minggu dapat la pi tengok rumah.....

                       Nie gambar hadapan rumah..pertama kali jejak kaki ke rumah baruku dengan akak dan mak...hehee.....cantik tak????.......duit potong bulan pun leh tahan la....adoi...


 
Dalam rumah......direct terus ke dapur........

Master bedroom dan toilet...

Courtyard...tak tau nak wat pa kat dalam tu.....ada idea tak????hehe.......

                                                               Bilik ke dua..........
Bilik ke tiga

Dapur...

Belakang rumah tak dak pagar pun..mcm bahaya..takut jugak tapi yang syoknya...

                      terus ke taman permainan nie..hehee...syok la klu budak-budak yang mai rumah aku..main ja la kerjanya...pas nie macam-macam fikir nak wat..api..air....grill...kabinet...adoi..demam..tak pa la pelahan2 la kan....

Tuesday, January 1, 2013

TaHuN BaRu 2013..

               Welcome 2013!!!!!!!!!Bila sampai ja tahun baru mesti ada azam baru...azam pa lak ye tahun nie..........mmmm...cuma harap dapat jadi hamba Allah yang lebih bersyukur dengan pa yang  ada, jadi anak yang solehah..dah harap sangat ada kekuatan untuk gi belajar kereta..dah lama tangguh tapi ntah la bila nak  ada kekuatan dan keberanian tu...kalau dah belajar dapat la tangkap sebiji kereta lak..so leh bawa mak dan family gi jalan-jalan..mmmm.....ntah la berani tak ye........... 

Monday, December 31, 2012

PeNuTuP 2012.....

                 Berakhir sudah Tahun 2012......Alhamdulilah tercapai jugak azam nak bawak mak gi umrah tahun nie.....bersyukur sangat segalanya dipermudahkan dan  berjalan lancar.....bila mak seronok hati aku pun senang......lega tengok mak tersenyum depan Kaabah di Masjidil Haram......Kenangan terindah yang tak dapat dilupakan sehingga hujung nyawa....Semoga dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik supaya dapat lagi ke sana..Insyallah....Amin.
                 Alhamdulilah macam-macam jugak yang mengembirakan tahun nie antaranya dah dapat beli sebuah rumah untuk masa hadapan dan dapat jadi pekerja cemerlang untuk tahun 2012 nie.......Bersyukur sangat...

               Terima Kasih Allah untuk segala yang diberi, dipinjam dan diamanatkan untuk aku...Semoga aku jadi hambamu yang bersyukur pa yang diberi.....

                   Akhir sekali tercapai jugak hajat nak beli ipad...heheee...........tak sangka dapat beli ipad 4 pulak tu...heheeee.....Terima Kasih Allah untuk rezeki ini.......kecewa sikit coz untuk update blog di ipad tak berapa best...hehehe......